Zollinger-Ellison syndrom symptomer, årsaker – Diagnose

Zollinger-Ellisons syndrom

Hva er Zollinger-Ellison syndrom

Zollinger-Ellison-syndrom (ZES) er en sjelden lidelse som fører til en eller flere tumorer for å danne i bukspyttkjertelen eller den øvre del av tynntarmen kalles tolvfingertarmen. Det kan også føre til magesår å utvikle seg i magen og tolvfingertarmen.

Svulstene blir kalt gastrinomer, og de skiller ut en stor mengde av hormonet gastrin. Dette fører da en overdreven produksjon av magesyre, noe som kan føre til magesår.

Zollinger-Ellisons syndrom er sjelden, og selv om det kan oppstå i alle aldre, folk i alderen 30 og 60 er mer sannsynlig å utvikle den. Også, av alle mennesker som lider med magesår, vil bare en liten prosentandel av disse menneskene har Zollinger-Ellison.

Tumorene er kreft i 50 prosent av tilfellene. De utskiller hormonet gastrin som forårsaker magen til å produsere for mye syre, som igjen fører til mage og duodenalsår (peptisk magesår). Magesår forårsaket av ZES er mindre mottakelig for behandling enn vanlige magesår. Hva får folk med ZES å utvikle svulster er ukjent, men om lag 25 prosent av zes tilfeller er forbundet med en genetisk lidelse som kalles multiple endokrine neoplasi.

Symptomer på Zollinger-Ellison syndrom

 • Gnagende, brennende smerte i magen
 • Denne smerten er vanligvis plassert i området mellom brystbenet og navlen.
 • Følelse av trykk, oppblåsthet. eller fylde
  • Denne smerten utvikler vanligvis 30 til 90 minutter etter et måltid, og er ofte lettet av antacida.
  • Healthy Eating

   Få ernæring tips og råd til å gjøre sunn mat lettere.

   • Smerte eller brennende følelse i magen som reiser opp mot halsen
   • Dette er forårsaket av halsbrann . eller gastroøsofageal refluks . og oppstår når mageinnholdet tilbake opp i spiserøret.
  • oppkast
   • Oppkastet kan inneholde blod eller ligner kaffegrut.
   • diaré
    • Avføring kan være stygg luktende.
    • Svart, tjæreaktig avføring
     • Blod i avføringen vil slå dem mørk rød eller svart, og gjøre dem dryge eller klissete.
     • Årsaker til Zollinger-Ellison syndrom

      Diagnostisering Zollinger-Ellison syndrom

      Blodprøve.
      En blodprøve blir utført for å se hvorvidt det er en økt gastrin-nivå i blodet. Et forhøyet nivå av gastrin kan indikere svulster i bukspyttkjertelen eller tolvfingertarmen.

      Barium røntgen .
      Pasienten drikker en væske som inneholder barium, noe som vil belegge veggene i spiserøret, magen og tolvfingertarmen. X-stråler er deretter tatt. Legen vil da vise X-stråler, på jakt etter tegn til magesår.

      øvre endoskopi .
      Legen undersøker innsiden av spiserøret, magen, tolvfingertarm og med et instrument som kalles et endoskop, en tynn fleksibel tent rør med en linse. Endoskopet blir satt inn gjennom munnen og ned i halsen, og inn i magen og tolvfingertarmen. Legen kan se for magesår, og kan også fjerne en vevsprøve, kalt en biopsi, for undersøkelse i laboratoriet for å identifisere om det er tilstedeværelsen av gastrin-produserende tumorer.

      Imaging teknikker.
      En lege kan benytte en datastyrt tomografi (CT), et magnetisk resonansavbildning (MRI) skanning, og ultralyd, eller en kjernesveip i et forsøk på å lokalisere hvor svulster kan være plassert.

      • En CT scan er en diagnostisk test som benytter røntgenstråler med hjulpet av datateknologi. De røntgenstråler er tatt fra mange forskjellige vinkler for å skape tverrsnittsbilder av pasientens kropp. Deretter en datamaskin samler disse bildene inn i et tredimensjonalt bilde som kan vise organer, bein og vev i stor detalj.

      med MR-undersøkelse. magnetiske signaler blir brukt i stedet for røntgenstråler for å skape bilder av det menneskelige legeme. Disse bildene viser forskjellene mellom vevstyper.

      en ultralyd sender ut høyfrekvente lydbølger som går inn i området blir undersøkt og spretter tilbake når de treffer et organ. Dette blir behandlet av en datamaskin, som frembringer et kart over området som avsøkes.

      Zollinger Ellison Syndrome- Dr. THInd's Homeopathy Treatment

      Bilde kreditt www.drthindhomeopathy.com.

      med kjernekraft skanning. radioaktive stoffer blir ført inn i kroppen som tillater et gamma-kamera til å detektere tumorer.

      Komplikasjoner av Zollinger-Ellison syndrom

      I 50 prosent av tilfellene av Zollinger-Ellison, svulstene er kreft (ondartet). Dersom svulstene er kreft, er det fare for at kreften vil spre seg til lever, lymfeknuter i nærheten pankreas og tynntarm.

      Andre komplikasjon av Zollinger-Ellison syndrom

      • Alvorlige sår som kan føre til utviklingen av et hull i tarmen
      • blodtap
      • kronisk diaré
      • vekttap

      Behandling av Zollinger-Ellison syndrom

      Ved behandling av Zollinger-Ellisons syndrom fokuserer på to områder: Behandling av tumorer og behandling av magesår.

      Behandling for svulster i Zollinger-Ellison syndrom

      Kirurgi er ofte utført hvis det bare er en svulst. Dersom svulster er i leveren, vil en kirurg fjerne så mye av en levertumor som mulig (kirurgisk intervensjon).

      Når kirurgi på svulster er ikke mulig, er andre behandlinger brukes:

      • Forsøk på å ødelegge tumoren ved å kutte av blodtilførselen (embolisering).
      • Forsøk på å ødelegge kreftceller ved hjelp av en elektrisk strøm (radiofrekvent ablasjon).
      • Injeksjon av medikamenter inn i svulsten til å lindre symptomene kreft.
      • Ved hjelp av cellegift for å prøve å bremse tumorvekst.

      Behandling for sår i Zollinger-Ellison syndrom

      Protonpumpeinhibitorer .
      Disse er de mest effektive medisiner for Zollinger-Ellison-syndrom. Protonpumpeinhibitorer er ganske kraftig og undertrykke syreproduksjon og fremme helbredelse. Eksempler på protonpumpeinhibitorer omfatte Prilosec . Prevacid . Nexium . Aciphex . og Protonix .

      Acid blokkere .
      Disse er også kalles histamin (H-2) blokkere. Disse medikamentene redusere mengden av saltsyre frigjøres i fordøyelseskanalen. Dette bidrar til å lindre sår smerte og oppmuntre healing. Syrehemmere virke ved å holde histamin fra å nå histaminreseptorer. Histaminreseptorer signal syre-utsondrende celler i magen for å frigjøre saltsyre. Eksempler på sure blokkere omfatter Tagamet . Pepcid . Zantac . og Axid .

      Syre blokkere ikke fungerer like bra som protonpumpeinhibitorer gjør, og kan ikke bli foreskrevet av legen. For dem som bruker syreblokkere, må de høye, hyppige doser for dem å være effektive.

      Zollinger-Ellisons syndrom symptomer diagnostisering og behandling ...

      Bilde kreditt www.doctortipster.com.

      Prognose for Zollinger-Ellison syndrom

      Som nevnt ovenfor, i 50 prosent av tilfellene av Zollinger-Ellison, svulstene er kreft. Tidlig diagnose og kirurgisk oppfinnelse kan oppnå en herdegrad på bare 20% til 25%. Men sier medisinsk informasjon som gastrinomas vokser langsomt, og pasientene kan leve i mange år etter at en svulst er oppdaget. Syreundertrykkende medikamenter er meget effektive til å kontrollere symptomer på syre overproduksjon.

      All informasjon i denne artikkelen har blitt gitt for pedagogiske formål. For en diagnose, må du se helsepersonell. På denne tiden alle aspekter av denne tilstanden, sammen med behandlingstilbud og pågående omsorg og overvåking av tilstanden, bør diskuteres med legen din. Etter diagnose, hvis du skulle oppleve og nye eller forverrede symptomer, disse bør rapporteres til legen din.

      Vis hele artikkelen

      Sourse vert: www.verywell.com

      • 1% sædmorfologi – Hva betyr det

      • Har Reising gjøre deg syk neste gang, Don`t Forget The Forholdsregler

      • 1, 200 kalorier, The Huffington Post

      Zollinger – Ellison syndrom


      Leave a Reply

      Your email address will not be published. Required fields are marked *

      19 − five =