Du spurte bør jeg ta prenatal vitaminer selv om jeg m Ikke gravid

Du spurte: Bør jeg ta prenatal vitaminer Selv om jeg ikke er gravid?

Jeg håper dette ikke er skumle, men jeg er så sjalu av hår. Det er så tykk og pen! Håret mitt er veldig fin og tynn (jeg er en naturlig blond om det hjelper) og neglene mine er ikke veldig sterk. Jeg hører mye om hvordan prenatal vitaminer gjøre håret tykkere og neglene sterkere. Bør jeg være å ta en prenatal vitamin for håret mitt og negler, selv om jeg ikke er gravid og ikke planer om det når som helst snart? –A.S.

Så jeg har konsultert en masse kilder for dette, men før jeg rapportere om hva jeg har funnet, jeg ønsker å si dette rett utenfor balltre: Jeg er ikke en medisinsk faglig. Jeg har gjort mitt aller beste for å forske på dette emnet, men kan du snakke med legen din om råd om hvordan kosttilskudd vil jobbe spesielt for deg. OK? OK.

Som deg, og sannsynligvis mange andre mennesker, jeg har hørt “ta prenatal vitaminer for fint hår og negler” kastanje så mange ganger at jeg bare slags akseptert at det var noe som fungerte, og noe som folk kan gjøre hvis de ønsket. Jeg mener, de er prenatal vitaminer. Det er ikke som de ville fortelle gravide (eller snart å være gravid) kvinner til å ta noe som ville skade dem, ikke sant?

Det viser seg at jeg tok feil.

Men la oss dele dette spørsmålet opp, fordi det er to hoveddeler som jeg ønsker å ta opp. Den første er: “Vil en prenatal vitamin gjør håret mitt og negler finere?”

Svaret: sannsynligvis ikke.

Det er null vitenskapelig bevis for at prenatal vitaminer vil forbedre styrken i håret eller neglene. De vil heller ikke gjøre håret vokse raskere. Å, det er massevis av anekdotiske bevis, sikkert – men ingenting som kan bevises (eller motbevist). Så rett utenfor balltre, bør du være skeptisk til eventuelle påstander om fantastisk hår eller negler forårsaket av å ta en prenatal vitamin.

Jeg kommer til å spekulere litt her og si at en av grunnene til at folk trekke prenatal vitaminer = ganske hår / negler forbindelse er fordi under svangerskapet, økte nivåer av østrogen i kroppen holde håret i “vokser” fase, så mindre av det faller ut. Derav grunnen til at så mange gravide kvinner har ekstra tykke, luksuriøse hår; håret selv har ikke forandret seg, det er bare ikke kommer ut så mye. Men hvis du ikke vet det (og jeg vet bare fordi en av mine venner som har hatt to barn fortalte meg), det er helt rimelig å gi kreditt for dine vakre håret til de vitaminene du tar.

Dette er din betimelig påminnelse om at korrelasjon betyr ikke årsakssammenheng.

For å holde håret og neglene fine og sterke, må du behandle dem godt, at de ikke bryte og mate dem de ting som de trenger for å holde seg frisk. Hvis du ikke får nok vitaminer og mineraler fra kosten din, bør du snakke med legen din om å supplere med en vanlig OL ‘multivitamin. Når kroppen får alt den trenger, vil du se en forbedring i tilstanden til hår, negler og hud. Meg, jeg tar en multivitamin (spesielt formulert for unge kvinner) og to calciums hver dag, fordi jeg ikke får mye kalsium fra min diett og osteoporose kjører i min familie.

Nå, la oss grave i den andre delen: Bør jeg ta en pre-natal vitamin hvis jeg ikke er gravid eller planlegger å bli gravid?

Svaret er nei. Nei, nei, nei.

Fra alt jeg har lest (inkludert ting fra Mayo Clinic), hvis du er en sunn voksen, ta pre-natal vitaminer sannsynligvis ikke vil gjøre deg noe vondt. Men i beste fall, de vil ikke gagne deg mye. I verste fall kan de skru opp noen ting med kroppen din.

Her er grunnene til at du ikke bør ta prenatals hvis du ikke er, vettu, prenatal:

Prenatal vitaminer kan alvorlig samhandle med medications.This kan skje med mange urter og kosttilskudd, men prenatals synes å være spesielt forstyrrende. Sjekk med legen din før du begynner å bruke noe i tillegg til dine resepter.

Prenatal vitaminer ikke inneholder mye kalsium, vanligvis ca 2-300 milligram. Friske voksne menn og kvinner (alder 19-50) trenger 1000mg om dagen. Prenatals er utformet for å supplere, ikke erstatte, kalsium kilder i kosten. Så hvis du tar dem, tenker “Hey, er dette i utgangspunktet en multivitamin og nå har jeg ikke trenger å bekymre deg for å få nok kalsium fordi det er alt her!” Du tar feil.

Prenatal vitaminer har MASSE folsyre, mye mer enn du trenger. Gravide kvinner trenger 600 mikrogram folsyre per dag for å minske risikoen for deres baby å utvikle en gjeng med svært alvorlige misdannelser. Friske, ikke-gravide kvinner trenger bare 400mcg. Får ekstra sannsynligvis vil ikke skade deg, men det er ikke akkurat kommer til nytte for deg, heller. Og noen ganger kan for mye folsyre dekke opp en alvorlig B12-mangel, som er noe som bør behandles med en gang.

17 Beste ideer om prenatal vitaminer på Pinterest | Graviditet ...

Bilde kreditt s-media-cache-ak0.pinimg.com.

Prenatal vitaminer har ekstra jern i dem, mye mer enn du trenger hvis du ikke er matlaging en baby, og for mye jern er dårlige tider. Når du er gravid, må du rundt 27 milligram per dag for å bekjempe anemi – dette er hvor mye som er i din gjennomsnittlige prenatal. Ikke-gravide voksne kvinner og menn trenger bare 18mg, og dette faller til 8 når du er i femtiårene. Får for mye jern er virkelig ille – det har skjedd med meg, og herregud IT SUUUUUCKS. Det kan bygge opp i kroppen din, du føler deg kvalm, du kan få forstoppelse, og det understreker ut mange av de store indre organer. Sjekk ut Iron Disorder Institute for en lang liste av grunnene til at overflødig jern er ikke noe du ønsker.

Så hva du bør ta bort fra alt dette er: Gravide kvinner har ulike vitamin / mineral behov, og prenatal vitaminer er laget spesielt for å ta disse behovene. Hvis du ikke er gravid, eller ønsker å bli gravid, bør du ta en vanlig multivitamin som er formulert for din alder.

Får alle vitaminer som du trenger er en god måte å holde hår og negler sunt, men ta kontakt med en medisinsk faglig for spesifikke til deg veiledning.

Jeez, jeg er alt om leger i dag! For å vise dere at jeg tar mitt eget råd, ringte jeg legen min for å se hva hun ville fortelle meg om å ta prenatal vitaminer. Jeg har kjent Dr. Adams i lang tid, og hun er ganske vant til meg, som vil forklare den uformelle natur samtalen som følger:

“Hvis jeg fortalte deg at jeg ønsket å begynne å ta prenatal vitaminer, hva ville du si?” Spurte jeg.

Dr. Adams var stille. “Jeg vil spørre om du var gravid.”

“Jeg er ikke, men jeg har hørt at det gjør håret og neglene veldig hyggelig.”

“Da vil jeg si det er en dårlig grunn, og du bør ikke.”

“Fordi du har [mindre medisinsk tilstand] og får for mye jern kan potensielt gjøre det mye verre eller føre [andre relaterte vilkår]. Jeg ser på filen, og du trenger ikke å håndtere ekstra jerntilskudd også, så ta en prenatal er ikke en god idé hvis du vurderer å ha en baby. Er du? “

“OK. Mitt svar er nei. Hva skjer med håret ditt? “

“Ingenting. Jeg mener, det faller ut. Men det er fra stress. “

“Er det noen sjanse for stressnivået går ned?”

“Er du fortsatt ta en multivitamin?”

“Hvor mye b12 har den i den?”

* Alle går til sjekk flasken *

“Det står 100% av min anbefalt daglig inntak.”

“Good. B-vitaminer er svært viktig for håret helse og vekst. Er du fortsatt spise sunt? “

“Har du bare si ‘sunt’? Er at selv et ord? “

“Det er fordi jeg er lege, og jeg sa det.”

“Så ja, jeg spiser sunt.”

“Jeg kan ikke vente med å fortelle på internett om dette.”

* Dr. Adams susing i en resignert måte *

17 Beste ideer om prenatal vitaminer på Pinterest | Graviditet ...

Bilde kreditt s-media-cache-ak0.pinimg.com.

Så der har du det! Alle bør absolutt ikke ta prenatal vitaminer, fordi hennes (blank) vil trolig (blank), og hun vil (blank), som hun ville veldig gjerne unngå. For sunt hår og negler, hold deg til en vanlig multivitamin – ikke en prenatal – som er formulert for din alder, og sørg for at den har nok B-vitaminer i den.

Jeg håper dette var nyttig! Husk at hvis du har et spørsmål for meg, legge det i kommentarfeltet eller holler på meg på Twitter!

Sourse vert: www.xojane.com

  • 1% sædmorfologi – Hva betyr det

  • Har Reising gjøre deg syk neste gang, Don`t Forget The Forholdsregler

  • 1, 200 kalorier, The Huffington Post

Er for mye av en god ting en dårlig ting?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − eleven =